This Is My Life

Alla inlägg under mars 2011

Av Kim - 11 mars 2011 12:15

det gör så ont i mammahjärtat. ludvig är sjuk. svårt för att andas, hosta, febrig och alldeles glansig i ögonen. sängen står upphöjd, han ligger på sidan, sprutar in pippetter i näsan, suger näsan och myser med honom. det är så jobbigt för det är det enda man kan göra. han kan ju inte snyta sig själv eller harkla upp det. det enda positiva är att han är glad, snackar och äter. så länge han är sådan så är det inte så farligt. min älskling. nu är både stora och lilla älsklingen sjuka. snart blir det väl min tur.


herrejävla vilket hagelanfall det kom nu... helt svart ute. läskigt... och som det stormar. usch, tänker på alla djur där ute... eller är det åska me? d åskar nog ta mej fan också... skumt.



Av Kim - 10 mars 2011 15:19

min mamma var tydligen inte nöjd med dom senaste pandafotona så idag klädde hon ut mig igen. hon snackade ngt om ljuset? nåja. innan drake nu panda, vad blir det härnäst? men  jag är snäll så jag låter henne göra det... och jag blir rätt så söt också :) eller vad tycker ni?


  

  


å angående wheenä. skulle aldrig stänga in dom i ett rum. dom ska få springa fritt. hon har sina ryck ibland med att väcka mig. men dom försvinner efter nga dagar. sen tar det en stund igen så kommer det tillbaka. d e bara å hålla ut :)


Av Kim - 10 mars 2011 11:50

helt ärligt talat så orkar jag inte mer. är på väg in i ngn slags vägg just nu känner jag. mår inte bra alls. vill bara ligga rakt upp och ner å glo. inte röra en min. inte ett finger. ingenting. framförallt så vill jag få sova. men icke. inte nu när det är mars och det börjar ljusna. för sover inte wheenä så varför ska matte få sova? gahbbhagaaaaaaah... glabb... det enda som får en glad när man får jaga wheenä är när hon råkar väcka ludvig och man möts av ett leende. men gud så jävla trött jag är. och jag känner mig allmänt depp. depp av mig själv. äcklad på ngt konstigt vis. jag älskar mina katter. men gud vad jag kan bli arg. och sen när hon väl fått upp mig, ja då går hon och lägger sig.. önskar man kunde sova lika hårt som johan. för han vaknar minsann aldrig. nåja.


ett annat problem som börjar bli större är att ludvig kissar så jävla mycket. och det märks speciellt på morgonen när man inte har bytt blöja på hela natten. imorse var hans pyjamas dyngblöt. men han skrattade lika mycket för det. på dagarna så märks det ju inte lika mycket för då får vi byta blöja minst en gång i timmen. men på morgonen när han sovit hela natten. då är blöjan tung. ska testa med nattblöja, funkar inte det så får jag väl börja gå upp på natten och byta på honom. för hade det inte varit för blöjan så hade han sovit längre än 12 timmar tror jag. för han däckar lika snabbt igen på morgonen. kisserikissera.


idag är det monkeyväder. så jävla tråkigt. funderar på att klä på mig ordentligt ändå. vill hämta ludvigs paket från goboken ju. får skivor med låtar och texter denna gång. passar perfa till mig då jag inte kan så många :)


jag älskar dig wheenä med hela mitt hjärta. men ibland hade det varit skönt om matte hade fått sova ut :)

  

Av Kim - 9 mars 2011 10:57

alltid lika intressant att prata med andra mammor om deras barns utvekling samt att läsa om det. har en bok där det är uppdelat åldermässigt ex 0-3 mån 3-6 mån osv. där står vad ett barn "ska" kunna göra. vissa grejor som barnen i regel uppfattar i mån 3-6 gjorde ludvig redan vid 1-2 mån ålder och vissa grejor som han ska uppfatta tidigt uppfattar han fortfarande inte. man ska ju absolut inte skynda på ett barns utveckling för alla är olika, men man kan ju alltid uppmuntra. det är så roligt att se att varje dag i princip visar ludvig att han har kommit på ngt nytt. som att skratta med ljud :) så härligt det är. som att uppfatta vissa grejor. han snackar mer. ludvig är ju inte så stark ännu i rygg och nacke. han är fortfarande svajjig med huet, dock beror det nog mycket på mig då jag inte hade honom på mage i början som man kanske ska ha. sen när jag väl började med det, ja då började han vända sig. så lite moment 22 det där :) lägger jag honom på mage så vänder han sig. grabbhalvan. sen pratade jag med snusen om hur gammal vilma var när dom började sätta henne i vagnen eller i barnstol. 4-5 mån har jag för mig att dom sa för att spara hennes rygg. och det är ett bra tankesätt. så när vi var på jägersro igår så visade susanne mig hur hon gjorde med vilma i vagnen. la filt och kudde så ludvig kunde halv sitta. men det va nog inte så poppis. han ville bara sova. så han var nog för trött för att testa det. har inte honom så mycket liggandes hemma, mest för huvudets skull. givetvis får han ligga i babygymet en stund, men inte hur länge som helst. har honom sittandes mellan mina ben eller i knäet. men när jag sätter honom i knäet tar han spjärn och ställer sig upp. så jävla starka ben han har :) men iaf, åter till detta med vagn och stol. frida hade tyra rätt tidigt, men sen och andra sidan så har hon alltid varit enormt stark. jämför man bilder på tyra när hon va typ 2-3 mån med ludvig så satt hon och hade inga problem med nacken. och sen en kompis till frida som jag förhoppningsvis träffar snart har en son i samma ålder som ludvig, och han verkar me väldigt stark. han vill me hellre sitta i vagnen än ligga. än så länge visar inte ludvig såna tendenser, utan bara jag fäller ner suffletten helt så han kan se när han ligger så är han nöjd än så länge. får se när han inte är det längre. annars får man kanske göra som susanne gjorde att alltid ha med sig bärselen så han kan hänga utåt i den så han kan hålla koll. men då måste han bli lite starkare i nacken där me. får öva honom helt enkelt :) uppmuntra honom. snart är han fyra månader. snart ska han börja med smakportioner. och det ska bli så roligt :)


johan är sjuk :( så han är hemma. dock inget piggt sällskap men ett sällskap iaf :)


på måndag kommer Annelie :D weehoo. och på onsdag kommer Emelie med familj :) och den 24:e ska jag nog upp till Halland å hälsa på. mina gamla kollegor i falkenberg och gisela i halmstad. ska höra så Nina me är hemma då :) ska ta en färd den dagen. sen den 25:e kommer patsy hit och stanna över helgen. ska bli så mysigt :)


  



Av Kim - 7 mars 2011 19:34

tack papi <3


kolla våra lurviga älsklingar. hur underbara är dom inte på en skala? <3

  

Av Kim - 7 mars 2011 13:05

jag låter helt enkelt bilderna tala för sig själva. tack Ludvig för att du planterade dig i min mage <3


                                                  

Av Kim - 6 mars 2011 14:12

irriterad är fan bara förnamnet. alltså våra grannar. är det inte hög volym varenda jävla dag och kväll så ska det tydligen borras konstant. har sprungit som en jojo fram och tillbaks mellan ludvigs rum och soffan där jag försöker äta mat. stackars lille ludvig är utmattad och vill sova, men så fort han somnar om drar grannen igång med borren. hur jävla mö kan man borra? och givetvis så borrar han tydligen under ludvigs rum. låter fan som ja, jag vet inte vad...


idag är det verkligen kanonväder. började imorse med att storstäda toaletterna, byta sand helt till katterna och skura deras toahus. dammade av vårt sovrum. sen när ludvig vaknade så tog jag hans rum. dammade, putsade fönstrena och dammsög. medans han satt i sin hörna och spanade in morsan :) efter det så blev det käk för ludvig och sen tog vi en långpromenad. 1.5 timme va vi ute och gick. gick slingan här i vår park, sen bort till fosieby, sen genom kastanjegården och tillbaka till almvik. så jävla skönt... sen blev det käk och bajsbomb för ludvig medans jag dammsög av hallen. sen skulle ju han sova och jag äta. och då började han borra. gah. nåja. fick nöja mig med kall mat. men nu verkar han slutat borra så ludvig kan sova ifred. ska damma av tvrummet me hade jag tänkt mig. men ska vila lite först. är helt slut.


johan jobbar bara 8 timmars pass idag, så han slutar redan klockan sex :)


  

  

Av Kim - 3 mars 2011 22:03

gick in och kollade min statistik och det var roligt att se att så många har läst min berättelse. :) kul att kunna få dela med sig. måste ju dock tilläga att johan var ett helt enormt fantastiskt lugnt stöd för mig och det var en enorm trygghet att ha med mamma me. så tusen tack till er :)


ja du jhina. isadora kommer (om jag får bestämma och det funkar direkt) när ludvig är mellan 2-3 år. dels för att jag vill ha honom blöjfri och dels för att slippa syskonvagn :)


ludvigs nya sovstil om dagarna. antar att han tycker det är för ljust ;)


  

Presentation


Och om du saknar mig ibland, kan du släcka alla lampor, för jag finns någonstans i mörkret...


Familjen Olsson-Stolpe

    

      

         

                  

           

      

                

                 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Bloggar jag läser

Hemsidor


Ovido - Quiz & Flashcards